Planerad Valpkull

Dixie är konstaterat dräktig valparna beräknas anlända runt påsk

Vi väntar valpar efter Hårdehalls Dixie & Skovfarmen’s Red And Tan UBBE

Foto Sofia olsson

.

Detta är en spännande kombination av linjer som jag tror kommer ge trygga nyfikna roliga individer till arbete med en hel del vallanlag.
Dixie & Copper har mycket lika personligheter, är båda påhitta, käcka individer som står stadigt med tassarna på jorden. Du som är intresserad av denna kombination bör ha god hundvana med lite erfarenhet i bagaget av hundar som både är förutseende, inte backar för att ta egna beslut och är snabba i handlingen.

Inavelsgrad 0%
beräknat på 5 generationer

Länk till Meringa’s pedigreebase

Foto Sofia Olsson

Namn:Skovfarmen’s red and tan Ubbe
Smeknamn:Cooper
Regnr:DK03217/2020
Födelsedatum:2020-01-29
Vikt:18kg
Höjd:49cm
Känd mentalstatus 1;a på skott
Hälsa:HD A (A+A) ED UA
Uppfödare:Skovfarmen’s Brigitta Golde i Danmark

Jag är Så tacksam för att få använda Cooper. En sån genomtrevlig hund! Okomplicerad, snäll och ett trevligt plus i kanten – även trevlig att vila ögat på.

Cooper som är född i belägen i Danmark, kommer från en väldigt intressant kull med mycket linjer från utlandet. Hans pappa är från Australien och har tävlat i den högsta klassen i ”FCI” vallning. En bonus för mig är att hans mamma från Holland är halvsyster till en av tik som ligger mig varmt om hjärtat.
Han syskon har alla gjort MH och har fria höfter och armbågar.

Mattes ord om Cooper:

Cooper är en glad, påhittig och lättsam hund som älskar arbete men som inte har problem med att ta det lugnt de dagar inget händer. Han tränas i DcH B som innefattar både lydnad spår och sök, FCI lydnad och ”Nordic Class”.
Han är en vänlig hund som tycker om människor men är inte så ”överdriven” i sin hälsning som kelpies kan vara. I arbete kan han vara självständig och envis men av hans styrkor är också hans uthållighet och att han inte ger upp. Han är precis som Dixie en typ av hund som jobbar Med dig inte För dig. Men gör sitt yttersta för att vara till lags tack vare en stark och bra relation med sin matte. Cooper har hunnit med att vänstervara med excellent och knipit en BIR plats.

.

Dixie kommer från linjer med Vallhundar, hundar som i generationer arbetat dagligen med djur. Hon har väldigt starka vallegenskaper och fin djurkänsla.
Hon är en outtröttlig brud i arbete utan stress samtidigt som hon har en fin naturlig förmåga att koppla av. Hon är gjord för långa dagar i arbete. Snabb på att återhämta sig, sparsam med sina resurser men alltid med full koncentration. Ända sedan valp har hon varit väldigt störningstålig, lekfull och påhittig. Hon har naturligt valt sedan valp att alltid vilja komma tillbaka med leksak för fortsatt social lek.
Mot främlingar är hon socialt neutral om du inte har något att erbjuda, men är väldigt kärvänlig när hon hunnit med att lära känna dig lite och är trygg i hantering.

Dixie är en tjej som inte tar någon skit.
Att leva och arbete med henne är ett kamratskap. Hon arbetar inte för dig utan med dig. Tack vare en fin relation är hon väldigt följsam och lyhörd. Men anser hon sig orättvist behandlad slänger hon dövörat till och kastar handskarna på backen – ”då får du klara dig på egen hand”
Hennes allra största fördelar är hennes nyfikenhet, trygghet & lekfullhet. Ingen dag är tråkig med Dixie och hon hänger glatt med på allt.

Mer om Dixie finns på hennes egen sida.

Är du intresserad av att köpa en valp ur denna kombinationen?
Skicka ett mail där du berättar; vem du är, hur ditt liv ser ut, varför du valde just kelpie, varför just denna kombinationen intresserar dig och vad för liv du har att erbjuda en kelpie hos dig.

Valparna kommer endast säljas till aktiva hem med förståelse och ambition att detta är en hund och ras som behöver arbeta. Jag ser att du som är intresserad av att köpa valp från oss har inställningen att man köper en livskompanjon som allra först ska vara eran älskade familjemedlem, eventuella tävlingsambitioner är mål ni når tillsammans och är sekundärt till ett aktivt kärleksfullt liv

Andra frågor och funderingar är du välkommen att kontakta mig om på samma mailadress

%d bloggare gillar detta: