LPI LPII LPIII RLDN RLDF Jejmic’s Vajlo

Namn:Jejmic’s Vajlo
Smeknamn:Vajlo ,Vajl, Grånos
Regnr:SE30544/2010
Födelsedatum:2010-4/5 – 2022-1/22
Kön:Hane
Ras:Australian Kelpie
Vikt:22,9kg
Höjd52cm
FärgChokladbrun
Resultat:Känd mentalstatus MH med 1;a på skott 2011-07/1
Godkänt Vallanlagstest 4,33 av 5 2012-04/29
Godkänd Exteriör för Korning 2012-10/18
Apporteringsvinnare 2013 17 föremål av 21 på 5min (i samband med Rasspecialen i Lomma)
Genomfört MT 2013-10/6 258p
Godkänt skott 3
(ej gk MT – för låga poäng)
Vinnare av Kelpieklubbens Östras Hederspris i LydnadsklassII 2013Vinnare av Kelpieklubbens Östras Hederspris i Bruks Spår apellklass 2015
BruksUppflyttad lägreklass spår 8/11-15
UtställningBIR x 2 BIM x 2 Excellent x 7 CK x 6 CACIB x 2 Nordiskt cert x 1BIM Veteran CK NORDC 2019-08-17
LydnadKlass 1 – LP1 8/12-13
Klass 2 – LP2 16/11-14
Klass 3 – LP3 14/11-15
Klass Elit – 204p 8/10-16
RallylydnadRLD N – 12/9-15
93p RLD F2/7-16
Titlar:LP1 LP2 LP3 RDL N RLD F
Hälsa:ED 0
HD B/B (omröntgad tidigare resultat c/b)
Fulltandad med korr. bett (opererat bort 1 kindtand pga tandfraktur & slagit ut 1 framtand i lek, intyg finns på båda)
Avel1 kull hos Leagården’s
6 av 7 valpar utvärderade.
Uppfödare:Kennel Jejmic’s Lisbeth Cederberg & Sören Fridh

Tack älskling för allt.

Om Vajlo

Vajlo är en cool kille som tycker livet i största allmänhet är underbart. Han är en sann livsnjutare som visar det på allra bästa sätt genom att gnojsa på rygg på backen.
Han är en trygg snäll kille som har stort tålamod med valpar, som kommit in i flocken. Han har aldrig startat en konflikt, men backar dock inte en tum om någon annan gör det.

Vajlo lever för arbete.Det finns ingen uppgift som Vajlo inte backar för, han gör allt och lite till o försöker alltid göra sitt bästa. Det är riktigt härligt att få äran o jobba med en sådan hund, som är ärlig och som hellre tänker  till själv istället för att få det “serverat”. En riktigt häftig hund att få jobba med som bara vill mer. Han är otroligt smart och snabbtänkt, det tar inte lång stund efter man presenterat något nytt för honom innan han förstår vad uppgiften går ut på och lär sig göra det på kommando, vilket har skämt bort matte otroligt genom åren.

Vajlo’s “paradnummer” är apportering, och det visade han inte minst på en apporteringstävling som anordnades på Kelpieklubbens Södra’s grillkväll en vårkväll år 2013. Av 22 möjliga (och omöjliga) föremål plockade Vajlo in 17 (18 om man räknar med pinnen han kom med i rutan som de inte lagt ut) under 5 min och vann Casey’s Vandringspris.
Han hämtar allt du ber honom om, och på apporteringstävlingarna innebar det allt ifrån en skateboard, kastrull, plast dinosaurie, stövel etc.

Tack vare Vajlo’s stora föremålsintresse och ständiga arbetsvilja är han en hjälpsam kille som hjälper till hemma med det mesta, som att plocka i och ur tvättmaskinen plocka upp saker som matte tappar och bär gärna post eller paket som hämtas vid posten. Han är lätt belönad och tar lika glatt en leksak som att sluka godis.
Vi har tillsammans under åren hunnit prova på vallning caincross barmarksdrag lydnad – elit rallylydnad -fortsättning  spår – lägre nosework samt lekt lite agility.
Så länge Vajlo får jobba spelar det ingen roll vad vi gör han älskar allt! 

Under alla våra äventyr tillsammans genom åren har han visat hur miljöstark han är. Resor med kollektivtrafik (överfulla bussar,spårvagnar,tåg) har aldrig varit några bekymmer, har han blivit uppbunden har han lagt sig ner utan minsta protest och lugnt väntat stora folksamlingar och tjo o tjim har heller aldrig varit en belastning.

Vajlo är ingen tuff hund i den bemärkelsen att han ogärna tar itu med ”hot” på egen tass. Han lutar sig gärna tillbaka på matte. Det är sällan/aldrig som han jagar upp sig över något.

Vajlos styrkor har alltid varit hans arbetsglädje hans envishet att aldrig ge upp och hans uthållighet (han skulle jobba självständigt hur länge som helst för en ostbåge).

Hans svagare sidor har varit att han som unghund hade lätt att slå över till stress och hade svårt att koppla av (något som med träning inte har märkts av under vuxen ålder), att han inte är överförtjust i andra hanhundar som han inte känner (man kan inte släppa ihop honom med vem som helst okänd, men han har levt med hanhundar i sitt liv som han känner utan problem och har sin okastrerade son i samma hem utan bekymmer) samt han hade som ung ngt resursförsvar, men som även det med regler och uppstyrning som ung inte ger några problem.

”vila bland skogarnas drömlika grönska med solen som band runt din hals”

Saker som gjorde Vajlo till just Vajlo

  • Myser man i soffan och gosar extra mycket grymtar han som en brunbjörn
  • Han pratar med gutturala ljud när han vill dig något
  • Han tar av dig dina strumpor eller hämtar något du “tappat” om han tycker att han får för lite uppmärksamhet
  • Hans förmåga att nästan packa ihop hela kroppen till en kringla när han ska hälsa på folk
  • Han kastar sig på rygg ute och gnider och grisar på backen bara för att han kan och tycker livet är underbart
  • Att han stänger laptop locket om du suttit för länge vid datorn med huvudet står kvar med huvudet på den stängda datorn och viftar på svansen samtidigt som han tittar på dig med busiga bärnstensögon
  • Att han kan lukta på någons plagg han tycker om och börjar då vifta på svansen och slicka på det plagget
  • Att han plockar upp saker och bär omkring på dom när man har kommit hem
  • Vajlo Älskar att simma! När han var 8v klev han rätt ut i sjön och simmade som han aldrig gjort annat i hela sitt liv, vi han fick ha flytväst på sig hela tiden som valp fäst i långlina för han kunde vara borta rätt som det var o hittades alltid i ån eller sjön. Det har hållit i sig och numera måste han invända ett okej innan han får simma, och simma gör han – i timmar om han skulle få utan att komma upp. Han simmar inte rätt ut utan simmar lugnt och rofyllt omkring så han alltid är i närheten att han inte fått simhund mellan tårna är ett under!
%d bloggare gillar detta: