Leagården’s Opium Of Vajlo

Namn:Leagården’s Opium of Vajlo
Kallas:Opium, bib, bibib
RegnrSE26658/2017
Födelsedatum:2017-17/3
Kön:Hane
Ras:Australian Kelpie
Vikt:19kg
Höjd50cm
FärgRöd
Resultat:* Känd mentalstatus med 1;a på skott
* GK Vallanlagstest
* GK NHAT
Utställning
Rallylydnad
Hälsa:HB B
ED UA
UppfödareKennel 
Leagården’s 
Christel Natzén

Om Opium

Opium är världens största bebis, och tror att han är i storlek med en chihuahua. Han är en riktig mjukis som älskar uppmärksamhet och gos. Tänk dig en mix mellan Ior Tiger och Pumba så har du opium! Alltid glad, men kan se så liten och ynklig ut samtidigt som han är full av bus och en stor portion klumpighet.

Opium kom när mitt liv var helt upp och ner. Jag vantrivdes på mitt jobb, jag jobbade massor och hamnade mitt i en separation. Det i sin tur gjorde att Opium inte fick i närheten så mycket grunder i miljöträning och passivitets träning som han hade behövt. Och med en flytt till landet i samma veva med efterföljande omständigheter så blev han en ”landet hund” i alla bemärkelser.

Som valp var Opium framåt social orädd och miljöstark. En stencool liten kille som kastade sig in i allt med svansen högt. Under rådande omständigheter som jag hamnade i under hans första månader hos mig fick han hoppa runt mycket bland hundvakter.
Och någonstans hände något. Kanske är det en specifik händelse kanske var det att han saknade mig som trygghet i en viss situation – jag kommer aldrig få veta vad som hände, men den kavata modiga valpen blev helt plötsligt en blyg och otrygg liten kille.

Han började visa stor rädsla för män. Framförallt stora män med skägg, och tycker även att pensionärer är otäcka.
Så länge han blir helt ignorerad och får vara ifred, så vågar han sig alltid fram bara han får ta sin tid. Med dom han känner väl och känner sig trygg med är han precis som med oss, världens största valp som bara vill sitta i knät o mysa.
Mjuka hundvana människor och kvinnor har han inget problem med, även om han i vissa fall kan vara lite blyg, men inte rädd.

I träningen är Opium väldigt lik sin pappa. Ös ös och mera ös! Han har en jätte stor arbetslust med massor av will to please. Han blir lätt frustrerad när han inte förstår uppgiften och allt ska gå super snabbt. Fort o fel är mera regel än undantag, men jag vet att det kommer lugna sig med ålder och erfarenhet.

Saker som gör Opium till just Opium

  • Han sitter på hela rumpan som Ior och bryr sig inte riktigt På vad han sitter, det kan ibland vara på vem som helst annan i hushållet, på ryggstödet på soffan eller tja på vad som helst.
  • När han är trött och ska göra sig extra söt och ”liten” , skänker han huvudet och trycker det i ditt knä och vill ha kärlek – som inte allt för sällan slutar med att han handlöst slänger sig i din famn.
  • Han är överförtjust i en speciell tröja jag har som han blir helt galen i när jag tar på mig den o ska snutta på tröjärmen.
  • Han är en kopia av sin pappa

%d bloggare gillar detta: