Hårdehalls Dixie Didgeridoo

Namn:Hårdehalls Dixie Didgeridoo
Smeknamn:Dixie, Dixiedoo, Fröken
Regnr:SE14484/2019
Födelsedatum:2019-01/25
Kön:Tik
Ras:Australian Kelpie
Vikt:19kg
Höjd:52cm
FärgBlack & Tan
Resultat:Känd mentalstatus 1;a på skott
Genomfört Exteriörbedömning för korning -ej gk (för hög)
Godkänt Mentaltest 342p
GK NHAT
UtställningHP BIR Valp CK Valp 2019-08-17
Titlar:
Hälsa: HD B (A+B) ED UA
Uppfödare:Kennel Hårdehalls Lonja Nimbs
Dixie tränas iVallning och bruks

Fröken (som hon kallas här hemma) är en bestämd dam, som har en egen agenda. Hon är envis som synden och är ingen hund som är dig till viljes ”bara för att”. Hon är en sån hund som du har ett kamratskap med. Ni jobbar som ett team och hon jobbar inte För dig utan Med dig. Är du rättvis och schysst har du hennes fulla uppmärksamhet. Tycker hon du behandlar henne orättvist, då får du jobba för att få henne med dig. I sitt kamratskap med henne är hon är otroligt lyhörd och samarbetsvillig så man får passa sig med egna olater i träningen då hon är extremt snabb på o snappa upp signaler. Det är som o köra en förstaklassens rallybil – man får vara lätt på spakarna men det betyder inte att det inte finns tryck eller ös under pedalen.

Hon är också otroligt lekfull, påhittig och har en stor skopa humor – Dixie är helt klart den roligaste hund jag haft!
Ända sedan hon varit valp har hon naturligt valt att alltid komma tillbaka med leksak för fortsatt social lek med mig. Hon har även också alltid haft en stor koncentrationsförmåga och är naturligt störningstålig.

Mot främlingar utanför hemmiljö är hon socialt neutral. Hon har inga problem att låta sig hanteras eller bli klappad på men känner hon dig inte och du inte har nått att erbjuda är du inte jätte intressant, speciellt inte om man är på promenad eller hon har en annan uppgift framför sig.

Med dom hon känner är hon galet kärvänlig och vill gärna kasta sig i ditt knä och hångla upp dig ”kelpiestyle”

Hon har visat fram tassarna ordentligt bland fåren (inte alls förvånande, men ändå lika roligt!) har starka vallanlag bra djurkänsla och naturlig förmåga.

Dixies allra största fördelar är hennes nyfikenhet, trygghet & lekfullhet. Hon kan reagera lika snabbt som blixten men är lika snabbt där för att kolla/undersöka och släpper det sedan. Hon har en bra förmåga att koppla av när inget händer och kan ligga o chilla utan problem.

Hennes nackdelar är, för avel hennes exteriör – hon är bla för stor för rasstandarden på tikar, hon kan vara rätt bitchig dvs hon gillar inte hundar som kastar sig farm till henne då fräser hon ifrån, men får hon tid och respekt att artigt lära känna en annan hund har hon inga problem. Detta är för mig inget stort problem hon är väldigt tydligt i sitt språk och vill inte ha bråk utan avståd, hennes personliga sfär kliver man bara inte över helt sådär om man är en annan hund.

Saker som gör Dixie till just Dixie

  • Hon kör stenhårt på byteshandel och hämtar allt hon kommer åt för byte av en smakbit av det man äter
  • Hon gör ljud som Chewbacca när hon ska få frukost
  • Hon kryper in under täcket i sängen och ska busmysa
  • Hon vill gärna ligga uppepå alla soffkuddar eller med huvudet under dom

%d bloggare gillar detta: