RLD N Miss Magoo’s Dunder

Namn:Miss Magoo’s Dunder
Kallas:Dunder, Dunn, DumDum
Regnr SE20137/2014
Födelsedatum:2014-20/2
Kön:Hane
Ras:Australian Kelpie
Vikt: 19kg
Höjd 50cm
FärgRed & Tan
TitlarRLD N
Resultat:Känd mentalstatus MH med 1;a på skott 2015-05/17
Godkänt Vallanlagstest 4.33p 2015-05/10
Utställning2,a bästa hanvalp rasspecial 2014 HP x1
RallylydnadNybörjarklass 80p 2/7-16
Hälsa:Krypt Kastrerad
Uppfödare:Kennel Miss Magoo’s Maggan Nordlander & Marianne Petersson

Om Dunder

Dunder är den här lilla hunden alla älskar!
Han är en socker söt charmör vars största livs uppgift är att få ut så mycket kärlek man kan under en dag. Han kryper gärna tätt intill dig i din famn och vill bara vara nära. I Dunders värld kan man inte få för mycket kärlek eller närhet.

Till vardags är Dunder en otroligt enkel hund, väldigt lydig väldigt följsam och väldigt lyhörd. Jag litar alltid på att Dunder till 100% aldrig sticker och alltid lyssnar, han är i regel jämt lös och är en sån enkel kille.
Med andra hundar är han en självutnämnd polis och håller ordning och reda på hundar som blir för burdusa eller hårda i sin lek, både när det kommer till lek mellan andra eller lek med honom. Detsamma gäller här hemma, här är han den som från dag ett är självutnämnd lekfarbror som också fostrar när det behövs.

Man ska inte bli lurad av Dunders timida inställning för där under ligger en personlighet med liten vass kant. Som flera andra kelpies har även Dunder rätt stort resursförsvar och tycker allt ditt (gäller bara andra hundar) är mitt och backar inte för o ge en hund näsbränna om man kommer för nära det han tycker bara är hans. Men med hans lyhördhet skapar det sällan problem då han är väldigt lätt att korrigera verbalt.

I träning är han eftertänksam och en sann funderare, vilket gör honom något knepig att träna i lydnads sporter, däremot är han väldigt duktig på att använda näsan, spår och nosövningar är helt klart hans starka sida!

Saker som gör Dunder till Dunder

  • Dunder har en lila plast pipsäl (som heter Bik) som är den käraste mest värdefulla ägodelen han har. Den ska vara med Jämt och ständigt. Även om det innebär att han ska bära den på en promenad som varar i flera timmar – den ska alltid med.
  • Han ylar Alltid till låten ”Stay with me – Sam smith”
  • När man går o lägger och alla har ”intagit sina platser” går han alltid ronden i huset ett varv innan han kan lägga sig för o sova.
  • Dunder skulle egentligen hetat Dijon men lystrade till sitt namn redan första dagen hemma så han fick behålla namnet uppfödarna gav honom.
  • Han vill hålla i saker (typ en strumpa eller 9ggr av 10 Bik) i yttersta lilligaste kanten när han är trött gosig och man ska klappa honom.
  • Han ger dig försiktiga små små nosduttar på benet när han ska få mat.
  • Han kan se ut som den sötaste lilla hunden i världen och kan börja vifta på svansen bara av att du tittar på honom.
%d bloggare gillar detta: