Länge sen sist

Efter en länge planerad tränings dag med leagårdare var det idag äntligen dags! Vi hade lyxen att valet föll på Lars A hallen i Söderköping (nära hemma). Pga av corona ställdes första träffen in och tyvärr krockade dagens datum med jobb för Markus. Med dåligt med sömn inatt så bestämde jag mig för att åka ner lite senare till hallen så jag skulle orka med allt. Bilen till brädden fylld med unge 2 hundar och allt man kan tänkas behöva till en 4 månaders bebis och inomhusträning anlände vi till sist. Ungen som annars brukar sova sig igenom i princip allting i sin vagn ville så klart inte det idag. 🤷‍♀️

Till sist somnade hon i 2 omgångar och jag kunde passa på att ägna mig åt Lite träning. Vi har legat på latsidan när det kommer till att träna i annan miljö och framförallt med träningskpmpisar. Mitt mål för dagen var att ha låga krav; att sammarbetsviljan skulle finnas, att ”sköta sig”, att huvudintresset skulle finnas hos mig och det viktigaste av – allt att ha roligt!

Bara miljön i sig och att ligga o slappa lugnt i bur, är nått vi inte brukar göra numera och de 2 yngsta här hemma har fått 0 erfarenhet av den varan.

Opium var lite väl nosig, men hade stundtals jätte fint fokus. Han seglar fort iväg dit nosen leder honom om man inte håller i tyglarna. Men under jobb fixar han störning jätte bra.

Det var Dixies första vistelse i inomhushall och hon som unghund på landet i corona tider träffar ju inte så mycket annat folk. Hon visar sig vara otroligt störningstålig och miljöstark. Det var som att vi var hemma i vardagsrummet fast med lite roligare saker o leka med. Hon fick gå fritt följ nära och intill andra personer – med bravur. Hon snodde apporter från planen när ingen annan uppgift gavs eller leksaken kom för nära någon som låg och ”skräpade”. Hon kampar friskt och villigt gav sig hän i lek med främmande person. Vi hade en riktigt härlig känsla efter dagen!

Det var framförallt så inspirerande att lyssna och titta på de duktiga tjejerna som vi tränade med.

Nya målbilder är satta och jag har fått en välbehövlig spark där bak!

Publicerad av Kelpie Liv

Mycket hund mycket hundtankar och mycket kelpie - enjoy!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: