Kelpie träff i Halmstad

Ibland faller andan på att man faktiskt har saker utöver vardagslivet att dela med sig av!Kl 4 natten till lördag packade jag in Dunder och Dixie för att åka ner till Halmstad på kelpie träff som Sofia, (ägare till kelpiegalleriet) fixat! Jag träffade Sofia första gången på en rasspecial i Almunge sommaren 2012, det var så stort o träffa skaparen bakom galleriet som jag tittat i så ofta!Vi stötte på varandra titt som tätt efter det, och2014 I augusti åkte jag en 4årig Vajlo och 4månaders Dunder ner till Sofia I Halmstad som hade en 3 månaders Glenn hemma 😍. Det va som alltid kelpienörderi på Hög nivå och vi åkte till wk SM i vallning för o kika på vallhundar av hög klass!Sen dess har åren passerat och telefonsamtalen har blivit längre 😉❤️Träffen var på vackra skedala Ön med magisk skog! Och det var fullt med super härliga ägare med sina kelpies!Extra roligt var o träffa; Dixies mamma Bondie och Matte lisa, Dixies syster Diva matte Therese och lillmatte Ida, Opiums bröder Owe & Opal med matte Karin o Kicki samt et litet barnbarn till Vajlo som bara var så underbart söt!Sen var det precis lika roligt att träffa alla andra! Matte fick bekänna färg med en galen ung dam i höglöp som var allt annat än lugn o beskedlig (och ja matte får ännu en gång ta på sig att hon är vild- Skärpning matte!! ) och Dunder levde livet med mys o go’s ❤️ Han är ju aldrig till nått besvär och så lätt o ha med ❤️ (förutom att landet hundarna inte kan gå i koppel längre)Vi fick se Diva i arbete med specials ök av röd Kong, som va så roligt att se – så sjukt duktiga! Therese försökte utmana med svågömda ställen i skogen högt o lågt men det va ingen match för Diva! Vi provade och när Dixiedoo fattade vad som skulle göras hittade hon kongen snabbt 😊Efter träffen, blev det timmar och timmar med fortsatt kelpienörderi hemma hos Sofia framför galleriet, gamla bilder och hunddata – bästa sysselsättningen! 😍Förutom att Dixie är lite lätt galen, så är jag imponerad av henne. Hon började löpa för ca en vecka sen (8 dagar) så hon är på väg in i höglöp. Men hon är precis sitt härliga goa glada busiga arbetsvilliga jag som vanligt!Här hemma har grabbarna i prövningen (framförallt de 2 okastrerade) varit jätte duktiga. Jag har noll tolerans på extra sniff och uppvaktning nu under löpet och de lägger ner efter tillsägelse. De är inte stressiga flåsiga eller pipiga, förutom höjt intresse av henne är allt som vanligt – iaf nu innan höglöpet. Hoppas på att det är fortsatt lugnt men är såklart redo på att det kan bli en större prövning för dom de kommande dagarna. Annars har vi flocken som vanligt med varandra när vi är med och har 100% uppsyn.

Publicerad av Kelpie Liv

Mycket hund mycket hundtankar och mycket kelpie - enjoy!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: